Tanácsok önéletrajz-íráshoz

CV írás szabályai


Formai elvárások

 

A jó cv átlátható, egyszerű, esztétikus, maximum 2-2 1/2 oldal, tagolt, szellős, nagy margók, fekete-fehér.Ne használjunk több féle betű típust, ne emeljünk ki feleslegesen, ne legyen benne helyesírási hiba, (még vessző sem) Nagyon komoly szűrő!Szükséges-e a fénykép?Jobb ha van fénykép a cv-n, de nagyon nem mindegy, hogy milyen! Rengeteg féle képet küldenek az álláskeresők, azonban sok esetben nem a megfelelő kép kerül a pályázati anyagra.Ha nem is megyünk el profi fotóshoz, akkor is vegyük a fáradságot, hogy kifejezetten a célnak megfelelő kép kerüljön a cv-re. Kérjük ki barátaink véleményét, hogy szerintük megfelelő, élethű-e a kép, amit szeretnénk tovább küldeni. Ne használjunk nyaralásról kivágott, baráti összejöveteleken készült képet, esküvőn készültet, ha lehet kerüljük a napszemüveg a homlokra tolva képet, egész alakos, gyerekes fotót stb.


Tartalmi követelmények

 

Az önéletrajz célja, hogy behívjanak interjúra! Mi kell ehhez? Mindenképpen tájékozódni szükséges, hogy az adott iparág, ahol érdekeltek vagyunk, általában milyen elvárással van a pályázók felé, így cégre tudjuk szabni a cv-ket. Érdemes elgondolkodni azon, mi mit várnánk el, ha fel szeretnénk venni valakit.A legcélravezetőbb forma, az úgynevezett amerikai típusú

önéletrajz. Időben visszafelé haladva a tanulmányok és a munkahelyi tapasztalatok, eredmények vázlatos, jól áttekinthető felsorolása.Gyakori hiba az évszámokkal történő variálás, törekedjünk arra, hogy a lehető legkevesebb hézag legyen a cv-ben. Kerüljük a félbe hagyott iskolák felsorolását, a nem releváns tapasztalat túl bő lére eresztését. Haszontalan, ha a személyes képességek felsorolására túl nagy hangsúlyt fektet valaki, mert mindenki jó kommunikációs képességgel rendelkezik, csapatjátékos, ambiciózus stb. legalábbis az önéletrajzokban.Mindig legyen update a cv!

Kerüljük a mókás, illetve munkahelyi e-mail címeket!

 

 

Friss állásajánlataink

Folyamatmérnök

Székesfehérvári autóipari gyártó cég számára keresünk Folyamatmérnök munkatársat.

Feladva: május 11, 2018

Vevői kapcsolattartó munkatárs

Komárom-Esztergom megyei multinacionális autóipari partnercégünk megbízásából keresünk Vevői kapcsolattartó munkatársat.

Feladva: május 11, 2018

Alapanyag ütemező/ Diszponens

Komárom-Esztergom megyei multinacionális autóipari partnercégünk megbízásából keresünk Alapanyag ütemező/Diszponens munkatársat.

Feladva: május 11, 2018

“Ha feltárul a lehetőségek ablaka
ne húzd le a redőnyt!”

“Ha feltárul a lehetőségek ablaka

ne húzd le a redőnyt!”

  • // Tel.: +36 (30) 495-2939
  • // e-mail: info?akvamarin.hu
  • // skype: akvamarin_hr
webhosting: 3gteam